18 Kasım 2012 Pazar


Hotmail Kapanıyor Outlook Geliyor !


Hotmail Kapanıyor Outlook Geliyor !
Microsoft dün sade ve temiz bir tasarıma sahip olan yeni kişisel e-mail servisi olan Outlook’u duyurdu. Win 8 ve Microsoft Phone ile birlikte işletim sistem olarak bir farklılık oluşturan Microsoft yeni Outlook ile büyük bir başarı yakalamış görünüyor.
Yeni Outlook’a geçiş yapmak için Hotmail veya Windows Live hesap bilgilerinizle outlook.com adresine giriş yapmanız yeterli. Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran sizi karşılıyor. Mavi tonların hakim olduğu tasarım sade ve kullanışlı. Sol taraftan her zamanki gibi mail kutularınızı yönetebiliyorsunuz. Sağ tarafta yer alan blok üzerinden Microsoft hizmetleri ile ilgili ipuçları yer alıyor.
Yeni Outlook ile birlikte gelen yenilikler ve özellikleri incelediğimizde Microsoft’un son dönemlerde e-mail hizmeti noktasında önüne geçen Google’a karşı bir  hamle yaptığını görüyoruz. Çünkü artık internet kullanıcıları eskisi kadar MSN kullanmıyor ve MSN kullanımı Gtalk ile değişmeye başladı. Daha sade arayüzler ve herşeyin kontrol edildiği yönetim panelleri eskisine göre daha revaçta. Microsoft yeni Outlook ile bu karmaşanın önüne geçmiş bulunuyor. Windows 8 ve Windows Phone kalitesiyle aynı düzeye çekilen yeni Outlook Microsoft’a çok şey kazandıracaktır. Windows Live ve Hotmail gibi isim karmaşasına karşılık Outlook tek başına bir marka değeri oluşturacaktır.
Yeni Outlook Fotoğraf Görüntüleme;
Yeni Outlook Messenger Uygulaması:
Yeni Outlook Microsoft Office Önizleme
Yeni Outlook Microsoft Office Belgeleri Görüntüleme
Yeni Outlook Adres Defteri Görüntüleme
Yeni Outlook Skype Görüşme
Yeni Outlook’un diğer güzelözelliği üst menü ile diğer Microsoft servislerine bağlanabilmeniz. Yeni Outlook ile Posta, Kişiler, Takvim ve Skydrive’a rahatça geçiş yapabilirsiniz.
Microsoft şu an için yeni Outlook’un arayüzünü göstermiş oldu. Çok yakın zaman içerisinde yeni uygulamalar ile birlikte Outlook daha canlı bir hale gelebilir. Microsoft şirket olarak son kullanıcı ve kurumsal firmalara lisans satışı yapmayı seven bir şirket. Son dönemlerde gözlemlediğim kadarıyla son kullanıcıya ücretsiz ama profesyonel iş apmak isteyenleri uygulama satın almaya yönlendirmek istiyor. Kısaca Microsoft Google’laşıyor diyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder