18 Kasım 2012 Pazar

Microsoft, adıyla özdeşleşen ve yıllardır kullanıcılara hizmet sunduğu Hotmail.com e-posta servisini Outlook.com olarak değiştirdi. Artık Hotmail.com yok, Outlook.com var.
Dün akşam gerçekleşen yenilikle birlikte Microsoft, uzun bir süredir Hotmail.com adresi üzerinden sunduğu e-posta servisini Outlook.com’a taşıdı. Ancak bu değişiklik sadece bir isim değişiminden ibaret değil. Zira Outlook.com baştan aşağı yenilenmiş bir e-posta deneyimi ile birlikte geldi.
outlook giriş
Outlook.com’un sahip olduğu özelliklere ve getirdiği yeniliklere kısa bir göz atalım:
Görünümden sunduğu özelliklere kadar birçok konuda yenilik ve düzenlemeler barındıran hizmet, SkyDrive, Kişiler ve Takvim servisiyle birlikte kullanılıyor. Bununla birlikte sayfada yer alan tasarım, Windows 8 ile birlikte bilgisayar deneyimimizin bir parçası haline gelecek olan Metro arayüzünü doğrudan yansıtıyor. Sade ve kullanıcıyı hiç yormayan, oldukça başarılı bir arayüz bu.
Outlook diğer servisler
Outlook.com da Gmail gibi e-posta servisinde posta ilişkili reklam stratejisini benimsiyor. Sayfanın en sağında bulunan “Mesajlar” alanını kapattığınızda görüntülenen dikey bölüm, kullanıcıları hiç rahatsız etmeyecek ve tasarımla doğrudan uyumlu bir şekilde yerini alan AdChoices reklamlarından oluşuyor.
Sağ üst bölümde yer alan adınızın solundaki çark simgesine tıklamanızla birlikte Outlook.com ayarlarına ulaşıyorsunuz. 12 farklı tema rengi seçeneği ve 3 farklı okuma bölmesi ile istediğiniz renk ve formatta e-posta hizmetini kullanmanız sağlanıyor.
outlook görünüm
Outlook.com çok büyük bir değişimin parçası olmakla birlikte görünen o ki Microsoft tarafından da önemli bir deneyim. Çünkü Microsoft, hem değişime ihtiyacı olan e-posta servisini yeniledi hem de biz kullanıcıların yeni Metro arayüzüne alışmamız için bir adım attı ki Windows 8 geldiğinde bambaşka bir arayüz göreceğimiz bilgisayarımızda yabancılık çekmeyelim, kolay sahiplenelim.
1 milyon kayıt outlook
Son olarak Outlook.com resmi Twitter sayfasından öğrendiğimize göre, servisin yayına girmesinin üzerinden bir gün bile geçmemişken 1 milyondan fazla kişi Outlook.com uzantılı e-posta için kaydoldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder